Zachte contactlenzen

Waarom kiezen voor zachte contactlenzen?

Comfort, dat is het eerste waar de meeste mensen aan denken als je vraagt: waarom kiezen voor zachte lenzen? Ondanks dat moderne lensmaterialen voor harde lenzen ook erg veel comfort geven, is het vaak aan het begin wel even wennen. Bij zachte lenzen gaat dit bijna vanzelf. Je voelt niet of nauwelijks dat je lenzen draagt wanneer je ze voor het eerst in doet. Dat is natuurlijk heel erg fijn! 

Zeer scherp zicht

Eigenlijk heb je met alle lenzen scherp zicht, zo lang de lens maar goed past bij je oog. Dit geldt ook voor alle zachte lenzen. Sommige mensen vinden het zicht met zachte lenzen minder prettig omdat het beeld wat kan schuiven wanneer je knippert. De lens kan door je ooglid wat vervormen als deze er overheen glijdt. Maar bij goed aangemeten lenzen zou dit geen enkel probleem moeten zijn. 

Keuze uit draagtijd

Waar harde lenzen altijd een langere tijd meegaan, hebben zachte lenzen een korte draagtijd. Maandlenzen en daglenzen zijn de meest voorkomende soorten. Maar er zijn ook zachte lenzen die je drie maanden kunt dragen. 

Bijna voor elk oog geschikt

Op het gebied van zachte contactlenzen is heel erg veel mogelijk. Ook als je een cilinder nodig hebt, of leesondersteuning kunnen zachte lenzen iets voor jou zijn. Zelfs een combinatie van die twee is mogelijk