OCT-scan

Wat is een OCT onderzoek?

Samen met uw optometrist / oogarts heeft u besloten om een oogscan te laten maken. Dit noemen we ook wel een OCT (Optical Coherence Tomography). Met deze scan is de binnenkant van het oog, de oogzenuw en het netvlies met de macula heel duidelijk te zien. Het onderzoek is pijnloos.

Waarom OCT scan?

Met een OCTscan kan de structuur van uw netvlies, de macula, het hoornvlies en de oogzenuw zichtbaar gemaakt worden. De behandelaar zal voor dit onderzoek kiezen als u klachten heeft die te maken kunnen hebben met maculadegeneratie, een maculagat, hoornvliesproblemen of bijvoorbeeld glaucoom. Ook preventief word de OCT-scan steeds vaker ingezet.

Hoe werkt een oogscan?

Het OCT scan apparaat stuurt een infrarode lichtbundel door het oog naar het netvlies; Het netvlies weerkaatst de lichtbundel; Het apparaat vangt het weerkaatste licht op en vertaalt het in beeld; Het beeld is opgebouwd uit verschillende kleuren, waardoor de structuren van het netvlies zichtbaar zijn.

Wat kost een OCT-scan?

De OCT-scan kost bij ons €55.- Uw data word bewaard en beoordeeld. Wilt u de data door een oogarts beoordeeld hebben kost het onderzoek €75.-