FAQ kinderogendag

De reden dat wij kinderogendag organiseren is, dat in een laagdrempelige omgeving de ogen gedruppeld (plaatselijk verdoofd) kunnen worden. Na de meting van de orthoptiste weet u gelijk of uw kind een bril , nieuwe bril of geen bril nodig heeft.

De kosten van het consult worden voor kinderen onder de 18 volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht u niet afbellen en niet aanwezig zijn voor een gemaakte afspraak rekenen wij €30.- Voor kinderen ouder dan 18 jaar kost het consult €60,-

Tijdsduur van het consult. Sommige consulten duren maar enkele minuten. Andere duren 10-15 minuten. Door de ervaring van de orthoptiste kan het zijn dat zij binnen 3 minuten heeft kunnen vaststellen dat de ogen van het kind goed zijn. Mocht er wel een afwijking worden geconstateerd, dan duurt het consult wat langer. Er zullen dan druppels in de ogen van uw kind gedruppeld worden. Deze voelen koud en kunnen wat prikken. Maar met een paar keer goed knipperen gaat dat gevoel weg.

Als de pupillen groot genoeg zijn maken we een foto van het netvlies. Deze sturen we door naar de oogarts ter controle. Uw huisarts wordt op de hoogte gesteld als er iets niet klopt.

Ook meten we met onze MYAH oogaslengte meter de binnen lengte van het oog. Hiermee kunnen we controleren of de lengte groei van het kinderoog normaal of boven gemiddeld is. Is het boven gemiddeld kunnen we u informeren over onze myopie management oplossingen. De meest gebruikte zijn:

  • Dreamlite Nachtlenzen
  • Misight daglenzen
  • Stellest brillenglazen

Na het consult met de oogdruppels ziet uw kind wazig en zijn de pupillen vergroot. Neem daarom een zonnebril of pet mee. Dan is het voor u kind prettiger als het buiten komt. Door het wazige zicht is een actieve dag na het druppelen af te raden.

Van begin tot het einde bent u ongeveer 45 tot 60 minuten in de winkel.

De website van Ilona geeft nog veel meer informatie. https://www.deknipoogjes.nl/ Hier staat ook een filmpje hoe het onderzoek wordt verricht. Onderaan de home pagina.