FAQ kinderogendag

De reden dat wij kinderogendag organiseren is, dat in een laagdrempelige omgeving de ogen gedruppeld (plaatselijk verdoofd) kunnen worden. Na de meting van de orthoptiste weet u gelijk of uw kind een bril , nieuwe bril of geen bril nodig heeft.

De kosten van het consult zijn €37,50. Deze kosten worden in de winkel voldaan. De factuur die u hiervoor ontvangt kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Sommige geven hiervoor een vergoeding.

Tijdsduur van het consult. Sommige consulten duren maar enkele minuten. Andere duren 10-15 minuten. Door de ervaring van de orthoptiste kan het zijn dat zij binnen 3 minuten heeft kunnen vast stellen dat de ogen van het kind goed zijn. Mocht er wel een afwijking worden geconstateerd, dan duurt het consult wat langer. Er zullen dan druppels in de ogen van uw kind gedruppeld worden. Deze voelen koud en kunnen wat prikken. Maar met een paar keer goed knipperen gaat dat gevoel weg.

Na het consult met de oogdruppels ziet uw kind wazig en zijn de pupillen vergroot. Neem daarom een zonnebril of pet mee. Dan is het voor u kind prettiger als het buiten komt. Door het wazige zicht is een actieve dag na het druppelen af te raden.

Van begin tot het einde bent u ongeveer 45 tot 60 minuten in de winkel.